Pataruokien ja mystisten mausteiden sesonki
Kun syksy on saapunut ja lämpötila laskee, monet meistä kaipaavat raskaampien ruokien pariin. Maukkaat muhennokset ja pitkään kypsytetyt ruoat ovat suosittuja, sesongin juureksilla valmistettuna.
NAUDAN POSKESTA on tullut moderni klassikko upealla koostumuksellaan ja maullaan. Osa, jota on kypsennettävä pitkään, jotta siitä saadaan mureaa. Jos haluat säästää aikaa ja energiaa, meiltä löytyy punaviinillä marinoitua naudan poskea Sous vide-kypsennettynä. Naudan poski tarjoillaan yleensä punaviinihaudutettuna yhdessä perunamuusin kanssa, esimerkiksi tryffelillä maustettuna. Tai hauduta kermassa ja tarjoile syksyisten kantarellien kanssa? Voit grillata sen vielä nopeasti haudutuksen jälkeen, sitten repiä ja maustaa ”naudanposki-pullediksi”, ja tarjoilla pitaleivässä tai fajitassa.
Metsäkauris – makuelämys Etelä- ja Keski-Ruotsista
Metsäkauriin lihaa arvostetaan sen miedon riistamaun ja hienon koostumuksen vuoksi. Eläinten luonnollinen ruokavalio koostuu yrteistä, lehdistä ja versoista, mikä antaa lihalle puhtaan ja ainutlaatuisen maun.
Iberico lagarto
Lagarto on ohut ja pitkä kapea yksityiskohta, joka on leikattu Iberico-porsaan lavan ja selän välistä. Aiemmin nämä osat piti useimmiten teurastaja itse, mutta viime aikoina siitä on tullut erittäin suosittu sen maun ja herkkyyden vuoksi.
Skonen Söderslätt-ankka
Söderslättissä kasvatetut Häckbergan ankat viettävät suurimman osan ajastaan ulkona. Kun he haluavat olla sisällä he saavat oleskella olkien päällä tilavassa navetassa, missä ne saavat vapaasti vettä ja rehua.
Ankat saavat hyvin suunniteltua ja huolellisesti
testattua kasvisrehua, joka koostuu pääosin vehnästä, mutta myös soijajauhosta, rypsijauhosta, aminohapoista sekä vitamiineista. Rehu ei sisällä antibiootteja, kokkidiostaatteja eikä hormoneja.
Vasikka – osa maidontuotantoa
Jotta lehmä tuottaisi maitoa, sen on poi´ittava kerran vuodessa. Vasikaksi kutsutaan eläintä, joka on teurastushetkellä 8–12 kuukauden ikäinen.
Wagyu-lihaa Australiasta
Westholme on yksi maailman tunnetuimmista ja vakiintuneimmista Wagyu-lihan tuottajista Japanin ulkopuolella.
Westholmen Wagyun jalostus koostuu ns. F1 Wagyusta, jossa jalostussonni on 100% täysiverinen Wagyu risteytettynä paikallisen Mitchell-rodun kanssa, joka kukoistaa Pohjois -Australiassa. Mitchellit ovat rauhallisia, vankkoja lehmiä, joilla on vahva äidinvaisto ja hyvät syömisominaisuudet. Näiden rotujen risteytyksestä saadaan uskomattoman hyvää lihaa.
Iberico
Iberico-porsas, joka tunnetaan mustasta väristään ja pehmeästä lihastaan. Se elää pääasiassa Espanjan lounais- ja eteläosissa. Iberico Cebo ja Bellota ovat kaksi laatuluokkaa, joissa suurin ero on porsaiden rehun laadussa ja laidunalueissa. Ne vaikuttavat makuun, koostumukseen ja rasvapitoisuuteen. Bellota-porsas vaeltelee vapaasti tammien alla ja sen luonnollinen ruokavalio koostuu ruohosta, yrteistä, tammenterhoista ja juurista. Iberico Cebo kasvaa pääosin viljaruokavaliolla.
Voimakkaampi maku ja mureampi liha
Raakakypsytys eli Dry Age -prosessi on varma tapa saada lihasta erittäin mureaa ja voimakkaan makuista. Lihan omat entsyymit hajottavat lihassa olevia proteiineja ja sidekudosta, jolloin lihasta tulee mureampaa.
Poroa Sodankylästä
Teemme myös yhteistyötä suoraan eri paliskuntien ja porotilojen kanssa, yhtenä tuottajanamme on Poromoision porotila.
Kuva: Poromoisio