Metsäkauris – makuelämys Etelä- ja Keski-Ruotsista
Metsäkauriin lihaa arvostetaan sen miedon riistamaun ja hienon koostumuksen vuoksi. Eläinten luonnollinen ruokavalio koostuu yrteistä, lehdistä ja versoista, mikä antaa lihalle puhtaan ja ainutlaatuisen maun. Metsäkauriimme elävät vapaasti Etelä- ja Keski-Ruotsin metsissä. Metsäkauriin metsästys alkaa Ruotsissa 16. elokuuta ja kestää syyskuun loppuun, lisäksi sitä metsästetään loka-tammikuun yleisenä metsästysaikana. Tänä aikana on sallittua metsästää sekä uroksia, naaraita ja vasoja. Päivämäärät voivat vaihdella hieman läänin ja paikallisten säännösten mukaan.
Metsäkauriin lihan kypsentäminen on pitkälti lihan miedon riistamaun ja pehmeän koostumuksen esilletuomista. Paista fileeseen ja pihviin kaunis pinta ja kuumenna sitten varovasti 55-60 asteeseen vaaleanpunaisen ytimen säilyttämiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä, kuten timjamilla tai rosmariinilla, jotta lihan luonnollinen maku tulee esiin. Pidempi kypsennys on hyvä luullisille osille, kuten lavalle tai potkalle. Ruskista liha ja anna sen kypsyä hitaasti liemessä, viinissä tai oluessa juureksien, sipulien ja mausteiden kanssa.