Iberico Lagarto

- Kaikki edellytykset tulla syksyn menun hittituotteeksi.

Lagarto on ohut ja pitkä kapea yksityiskohta, joka on leikattu Iberico-porsaan lavan ja selän välistä. Aiemmin nämä osat piti useimmiten teurastaja itse, mutta viime aikoina siitä on tullut erittäin suosittu sen maun ja herkkyyden vuoksi. Maukkaat lihaliuskat ovat saaneet nimensä espanjankielen sanasta lagarto, joka tarkoittaa liskoa. Paras tapa valmistaa Iberico Lagarto on tehdä sille voimakas paahtopinta ja hieman vaaleanpunainen leikkauspinta.

Valmistusvinkkejä!

GRILLISSÄ
Grillaa voimakkaasti ja anna lihan levätä hetki. Voit hyvin grillata maustamatonta lihaa ja viimeistellä sitten pippurilla sekä runsaalla suolalla. Rasva sitoo lihan yhteen ja näin muodostuu mehukas ja murea lihapala.

PAISTINPANNULLA
Koska lagarto on melko rasvaista, paistamiseen ei tarvita lisättyä rasvaa. Käytä kuumaa pannua ja anna rasvan karamellisoitua ja sitoutua
lihaan.

VARTAISSA Leikkaa liha 3 osaan ja grillaa vartaassa.

TACOSSA Grillaa ja viipaloi ohuita siivuja tacojen täytteeksi.

BOWLISSA Käytä bowlin täytteenä.

RAGUSSA Grillaa kokonaisena, leikkaa paloiksi ja tee niistä herkullinen ragu.

LAGARTO on osa porsaan lavan ja selän välissä. Se on pitkä, ohut osa, jossa on paljon rasvaa.

Osta