Skonelaista Söderslätt-ankkaa

Söderslätt-ankkaa kasvatetaan Häckbergalla Skånessa, kauniilla paikalla Malmön ja Ystadin välisillä valtavilla alueilla. Tapasimme Daniel Sernertin, joka yhdessä veljensä Oskarin kanssa on kasvattanut ja tuottanut täällä Pekingin ankkoja vuodesta 2012. Pekingin ankka on elintarviketuotannossa yleisin ankka, jonka tunnistaa valkoisesta väristään, keltaisesta nokastaan ja keltaisista jaloistaan.

Ankat saavat kulkea vapaasti olkipedillä tilavassa navetassa sekä suurimman osan vuodesta myös ulkona. Ankat kasvavat hitaasti ja ovat teurastushetkellä 14-16 viikon ikäisiä. Sernertin veljekset hoitavat koko prosessin kuoriutumisesta teurastukseen, joka tapahtuu heidän omalla teurastamollaan vain muutaman kilometrin päässä maatilalta.

Ankat saavat hyvin suunniteltua ja huolellisesti testattua kasvisrehua, joka koostuu pääosin vehnästä, mutta myös soijajauhosta, rypsijauhosta, aminohapoista sekä vitamiineista. Rehu ei sisällä antibiootteja, kokkidiostaatteja eikä hormoneja.