Näin erotat hummerit

Suosituimmat hummerimme eroavat paitsi ulkonäöltään, myös maultaan ja koostumukseltaan riippuen elinympäristöstään.

HUMMERI RANSKA
[Homarus gammarus]
Ranskalaisen hummerin tunnistaa kauniista hohtavan sinisestä pyrstöstä. Se kuuluu samaan lajiin kuin sen Skandinaavinen serkku ja kasvaa suhteellisen hitaasti, mikä kasvattaa sille kovan ja vahvan kuoren. Liha on kiinteää ja maukasta.

HUMMERI SKANDINAAVIA
[Homarus gammarus]
Skandinaavinen hummeri on väriltään syvän sinimusta, kuori on kovaa ja liha on jauhoista ja kiinteää sekä maku raikas. Sitä tavataan Ruotsin, Norjan ja Tanskan rannikolla. Maku voi vaihdella hieman, sillä merenpohja ja siten hummerin ruoka eroavat hieman alueesta riippuen.

HUMMERI POHJOIS-AMERIIKKA
[Homarus americanus]
Amerikkalainen hummeri on väriltään oliivin tai ruskean värinen ja sen pyrstö on vaaleampi. Se kasvaa nopeammin kuin eurooppalainen ja kuori on siksi hieman pehmeämpi. Liha on erittäin kimmoisaa, mikä tekee amerikkalaisesta hummerista hyvän au gratini:in tai ruoanlaittoon.

Osta hummereita