Suunnittele kesämenu NYT

On aika yleistä, että suosituimmat raaka-aineet loppuvat kesällä kesken. Siksi me pyrimme varmistamaan hyvissä ajoin kesän suosikkien saatavuuden asiakkaillemme. Nyt on siis hyvä aika suunnitella kesämenu ja varata siihen laadukkaat raaka-aineet.

Katso tarkemmin alta.

LIHA

Kesän aikana hienompien osien, kuten entrecote:en, ulko- ja sisäfileen, kysyntä kasvaa. Syy tähän on se, että Suomessa, kuten muuallakin Euroopassa, grillataan paljon.

Tuontilihan tarjonta muun muassa Uruguaysta, Argentiinasta, Kanadasta, Irlannista sekä muualta Euroopasta on vakaampaa. Hienompien osien suuri kysyntä myötävaikuttaa siihen, että monet vaatimattomammat osat puolestaan halpenevat. Ota yhteys myyjiimme niin kerromme lisää.

Runsas siipikarjavalikoima, kuten ruotsalainen maatilakana tai ranskalainen kevätkana, sopii hyvin kesään, sillä niitä on yleensä tarjolla tasaisesti.

MERENELÄVÄT

Kesää juhlivat suomalaiset ja meillä vierailevat turistimme rakastavat rapuja, simpukoita ja tuoreita katkarapuja.
Lämpimät vedet yhdistettynä lisääntyneeseen kysyntään ja lomalla oleviin kalastajiin tarkoittaa tarjonnan vähenemistä.

Tämän kiertämiseksi voi olla tilapäisesti järkevää korvata mereneläviä pakastetuilla vaihtoehdoilla, joita JHB® ostaa varastoon aina sesongin aikana.

Hummeri on hyvä esimerkki tuotteesta, missä kysyntä kasvaa ja tarjonta laskee kesän aikana.

KALAT

Kalojen kohdalla on parasta toimia aina sesongin mukaan. Kesällä on hyvin valinnanvaraa; makrilli on parhaimmillaan ja kampela, kuten punakampela, on myös hyvä vaihtoehto.

Kalat, jotka ovat sesongissa kesällä:
• Monni
• Makrilli
• Kummeliturska
• Punakampela
• Tonnikala
• Hamachi
• Välimeren kalat

Pallasta pidetään myös hyvänä kesäkalana ja monessa viljellyssä kalassa, kuten piikkikampelassa
ja nieriässä on hyvä tarjonta.